Dekodiranje otključavanje mobilnih aparata možete izvršiti u našem servisu, na licu mesta ili daljinski putem koda.

Šta to znači?

Kada ste kupili ili dobili mobilni telefon primetili ste da vaš telefon traži kod za otključavanje mreže. To znači da je vaš mobilni uređaj operater (MTS, A1, Yettel, T-Mobile, AT&T i drugi) zaključao, i ne dozvoljava korišćenje uređaja na nekoj drugoj mreži.

Dekodiranje telefona ima primenu kod mobilnih uređaja koje ste nabavili u inostranstvu ili sa neke domaće mreže, a želite ih koristiti u nekoj drugoj državi ili na nekoj drugoj mreži. Otključavanje mobilnih telefona u većini slučajeva radimo na licu mesta, ali kod nekih modela može da se desi da dekodiranje odnosno dobijanje koda za mrežu može potrajati i do nekoliko dana. Pored mobilnog telefona ili tableta, mi mozemo dekodirati i prenosive modeme (RUTER) koji su zakljucani na mrezu operatera (provajder) pa mozete koristiti internet podatke bilo kog operatera. Kod pojedinih modela nekada je potrebno telefon vratiti na fabricka podesavanja a tada se sve brise od korisnickih podataka. Tada se moze uredjaj zakljucati za povezani korisnicki nalog ( FRP, Icloud itd). Zato bi bilo korisno da vama bitne podatke sacuvate na nekoj prenosivoj memoriji ili racunaru i upamtite lozinke naloga. Moguce je uraditi i bypass iCloud uredjaja (IPHONE, APPLE WATCH) to nije trajno otkljucavanje ali vam omogucava koriscenje vasega uredjaja dokle god ga ne vratite na fabricka podesavanja.

Poslednjih godina sve je vise aktuelno zakljucavanje Google naloga (Google account) skraceno FRP (factory reset protection) koji ujedno omogucava da na Android telefonima koristite Play prodavnicu (Play store) za instaliranje tj. skidanje aplikacija kao sto su: ViberWhatsappFacebook, PhotoArt Max itd.

Servis Centar Nole vam može u vrlo kratkom roku ukloniti takvo zakljucavanje, međutim u tom slucaju podaci se ne mogu sacuvati. Zato je bitno da vase podatke cesto sačuvate na jos nekom mestu osim na telefonu kao što su neki od Cloud servera poput Dropbox i slično.